Снимка: архив, Reuters
fallback

Атакуващ боен хеликоптер Ми-28Н катастрофира в Краснодарския край в Южна Русия. Двамата членове на екипажа загинаха, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Военната машина е изпълнявала планов учебно-тренировъчен нощен полет в сложни метеорологични условия на територията на военен полигон в района на аеродрума Кореновск, се казва в съобщението. На борда не е имало боеприпаси.

Хеликоптерът е напълно разрушен, телата на 2-членния екипаж - пилот и щурман - са идентифицирани. Според съобщението и двамата са били опитни летци.

Според друг източник в службите за извънредни ситуации, цитиран от ТАСС, в района на инцидента е имало силна мъгла, което е една от причините за катастрофата.

На място е изпратена комисия на главното командване на руските Военно-космически сили, която да разследва случая.

Ми-28Н е предназначен за търсене и унищожаване на различни техники на противника, включително танкове, а също на жива сила и слабоскоростни въздушни цели. Има максимална скорост от 300 км/ч и тежи над 11 тона. Може да носи управляеми и неуправляеми ракети, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 4 години

До никанорНашите летци са по-добри - при ясно време едно момче се опита с витлото на "Кугъра" да отсече антената на боен кораб, но то се счупи и момчето загина, мир на душата му!Докато на руските атак-хеликоптери витлата издържат на 20 мм снаряд...

43

Боби

преди 4 години

До Антон"Ми-28 Ночьной Охотник (Нощен Ловец) не може да лети в мъла. А през нощта може ли или още работят по въпроса?"Нощно виждане:Усилване на естествената светлинаТермо камера - сега такива са модерниТермо камерата вижда само обекти с различна температура. В мъгла над замръзнала земя термо камерата в най-добрия случай вижда една черга от сиви преливащи една в друга сиви зони и някоя гореща точка като автомобил. При нулева видимост понякога и термо камера не помага. А ако е повредена?

42

До рускто пада като

преди 4 години

Умнико, основната част от тези МиГ-ове са МиГ-21, произведени от HAL. Тази компания може да се сравни с друга индийска - ТАТА, която прави също "шедьоври".Нямат упреци към Су-30МКИ, щом са купили 250 от тях.Алжир - 44 Су-30-МКАКитай - 97 Су-30МККВиетнам - 47 Су-30М2Венецуела -23 Су-30Малайзия -18 Су-30Уганда - 6 Су-30. България -толкова F-16 на двойна цена, още непроизведени, но платени! Да види светът как плаща бабаит Боко!На учебни боеве индийците със Су биха янките с F-16 и F-15 разгр

fallback