Снимка: hram.mil.ru
fallback

Русия строи 95 метров храм за 75-та годишнина от края на Втората световна война. Църквата ще бъде наречена Главен храм на руските въоръженни сили „Възкресение Христово“. Планира се строежът й да бъде завършен през 2020 година.

Oще по темата

Първият от шестте кръста бе положен върху един от куполите на храма. Големината на малките кръстове ще бъде цели два тона, а тази на главния 3,5 тона. Сложната операция по издигането на толкова голяма височина на рязпятието бе следена от специалисти от военно-строителния комплекс на министерството на отбраната.

Главният храм на руските въоръженни сили ще изобилства от символи, свързани с трагичните събития от Втората световна война. Архитектите на църквата са решили да направят зданието доста модерно, откривайки голяма част от покривните му части (сводовете) за естествена светлина. За тази цел храмът ще изобилства от стъкла.

От руското военно министерство напомнят, че този храм има за цел да съхранява паметта на падналите във войните руски воини, символизиращ духовността на руското воинство, повдигащо меч само за защита на Отечеството си.

Красивият храм може да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 4 години

По-голям ли ще е от новата Московска джамия?

45

Анонимен

преди 4 години

До ЧИТАТЕЛ"Тези същите който разрушиха над 30000 църкви и над 8000 манастира, хвърлиха в лагерите хиляди свещеници"Това го правиха юдео-болшевиките, не руснаците.

44

Анонимен

преди 4 години

Късия подготвя *** за трета световна..

fallback