Снимка: Pixabay

"Легализацията на многоженството ще позволи да се разрешат множество социални проблеми, предизвикани от численото превъзходство на жените над мъжете в страната", с този призив мюфтията на Москва Илдар Аляутдинов, постави официално въпроса за легализирането на харемите в Русия, съобщава РИА Новости.

Още по темата

Многоженството в Чечения: Традиция или произвол 

По-рано през деня главата на Духовното управление на мюсюлманите в Руската федерация, Равил Гайнутдин, също се обяви за въвеждането на многоженството, но в регионите с преобладаващо мюсюлманско население. "Имате по 40 любовници и не носите никакви отговорности пред тях и извънбрачните си деца", скара се на мюсюлманите Гайнутдин.

"Легализацията на многоженството ще се превърне в гаранция за съблюдаването на женските права. В социален план тези жени в момента са абсолютно незащитени. Въпреки, че законите на шариата са основни за всеки един мюсюлманин, гражданско-правните отношения в Русия се основават на руското законодателство. Затова е важно да се създаде механизъм, който да позволи вторите и последващите жени, да се числят като пълноценни съпруги. В добавка бих казал, че така ще намалим греховността и блудствата, които тъй стремително се разпространяват сред обществото", допълни мнението си мюфтията  Илдар Аляутдинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase