Леонид Решетников. Снимка: Facebook
fallback

Генерал Леонид Решетников - бивш служител на руското външно разузнаване и резидент в България, реагира във Facebook на разследването у нас за шпионаж в полза на друга държава, по което вчера бяха разпитвани активисти на движението "Русофили", както и други лица.

След разпитите бившият депутат от БСП и главен редактор на "Дума" Юрий Борисов каза, че е бил питан за отношенията му с Решетников.

Oще по темата

Бившият генерал от КГБ Решетников обяви, че виновни са американците, които започнали кампания.

“Скъпи приятели!

Американците са започнали кампания „руските шпиони в България“. А аз се чудех защо ми се лепна журналист от "Ню Йорк Таймс" да му дам интервю, защо ли се е сетил за пенсионера. Нямаше какво да кажат и започнаха да раздуват за имперски планове, глупости за възстановяване на монархията и за Путин-цар. С няколко думи се опитват да обвържат нашето дружество за руско историческо просвещение „Двуглав орел“, което работи само в Русия, с някакви фантастични планове. Но това не им е достатъчно, за да громят истинските български патриоти. Убеден съм, че тези акции на настоящите власти в България напълно се дискредитират в очите на българския народ. Да бъдат нападани хората само защото почитат традициите и историята, жертвите, дадени от Русия при създаването на българската държава, могат само враговете на България“, пише Решетников.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 4 години

до 57Идеално. Да не забравиш да изпратиш децата ти да учат в Новоросийск.75247

57

ама ха

преди 4 години

Кога пък руснаци са се жертвали за България? Този чува ли се какви ги дрънка?Заседнали са ни тук по новините, лягаме, ставаме само с тях трябва да се занимаваме. Няма ли начин да им кажем нещо да ни се обидят и да спрат да ни говорят че ми е писнало от тях.

56

Мен

преди 4 години

Със сигурност Русия има шпиони в България но надали са в русофилско дружество. А какво да кажем като половината кабинет е назначен от американския посланик и дава отчет там .дори последната сделка за самолети е показно а обвиняват Борисов за нагласени търгови за магистрали

fallback