Снимка: Reuters
fallback

От шест месеца Михаил Горбачов се намира в болница. Според журналиста Алексей Венедиктов, здравето му е "много лошо".

Водещият на радиостанция "Ехо от Москва" обяснява, че първият президент на СССР е "добре с главата", но изпитва трудности с ходенето заради много натрупани болести. 

"Той се чувства зле в продължение на вече две години", каза Венедиктов. Той обясни, че все пак, понякога двамата се срещат в ресторанти и пият бира. Най-често инициаторът на тези срещи е самият Горбачов.

На 6 юни, 88-годишният бивш президент също говори за здравето си: "Държа се на краката си с последни сили. Все още съм жив, но не мога да ритам."

По думите на Венедиктов, в болницата Горбачов следял новините със смартфон или таблет. Още с излизането на сериала "Чернобил", политикът чул за него, но водещият на "Ехо от Москва" потвърждава, че и до ден днешен, бившият държване глава отказва да гледа творбата на HBO. Той твърди, че "му е много тежко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

Жо

преди 4 години

ОТДЕЛЕН ЧОВЕК не може да промени историческата ситуация, ако обективните условия не са налице.След смъртта на Брежнев, Съветският съюз беше затънал във фалит на идеи и възможности. Въоръжаването го съсипа! Комунистическите лидери направиха два опита да реанимират държавата, но не успяха.Затова, в този тежък за държавата им момент, те се принудиха на конгреса си да изберат РЕФОРМАТИР, който им обеща "Ново мислене, Преустройство и Гласност".Той отвори СССР към Света и Света се отвори за него

117

Анонимен

преди 4 години

При него имаше много по-голяма демокрация отколкото сега при Путин, все пак.

116

Анонимен

преди 4 години

Е га не го отровят този юда!

fallback