118

Жо

преди 4 години

ОТДЕЛЕН ЧОВЕК не може да промени историческата ситуация, ако обективните условия не са налице.След смъртта на Брежнев, Съветският съюз беше затънал във фалит на идеи и възможности. Въоръжаването го съсипа! Комунистическите лидери направиха два опита да реанимират държавата, но не успяха.Затова, в този тежък за държавата им момент, те се принудиха на конгреса си да изберат РЕФОРМАТИР, който им обеща "Ново мислене, Преустройство и Гласност".Той отвори СССР към Света и Света се отвори за него

117

Анонимен

преди 4 години

При него имаше много по-голяма демокрация отколкото сега при Путин, все пак.

116

Анонимен

преди 4 години

Е га не го отровят този юда!

115

12345

преди 4 години

До Роб на влаЗта...Тати беше честен човек, заварчик...та работи здраво до 50 г и си умря без пенсия...Брат ми също работи цял живот като заварчик. Беше 3 години по-голям от мен. Почина преди 5 години. Тя снаха ми не ми съобщи кога той е умрял, научих от братовчедка.

114

Анонимен

преди 4 години

Наистина Горбачов е като Христос! Отърва света от нещо страховито.Ако не беше той, щяха да възпламенят 3СВ. Сега Путин е близо до това.Поддържайте го.Нашите русофили винаги са мислели за България

113

Анонимен

преди 4 години

Горбачов е като Христос! Ако не беше той още щеше да ходиш на задължителна манифестация за 9-ти септември например.Како си ти? Я сом добре.

112

Анонимен

преди 4 години

Предател е и още как. Свали гащите без бой. Продаде се много лесно и евтино, продаде и нас евтино и лесно. Китайците излезнаха много по-мъдри и умни от него. От белязания става само олицетворение на злото.Един Горбачов, два горначова, атомна авария, три горбачова, край на живота изобщо. Долен некадърен управник.Системата имаше нужда от поправка, хората имаха нужда от свобода, хората имаха нужда от информация.Хората нямаха нужда от това което се случи последните 30 г, и това беше лесно предвидимо

111

бай Тошо

преди 4 години

Рейгън го зове :))

110

Анонимен

преди 4 години

Какво ли му е на Горбачов да знае, че ще остане в руската история като Най-Ненавижданият човек в Русия!?

109

Щирлиц

преди 4 години

Господ си знае работата.Амин!

108

Горбачов-Чернобилски

преди 4 години

Аварията в Чернобил е знакова за управлението на Михаил Горбачов. Той не смее да гледа филма не заради показаното в него, а защото показаното на екрана неминуемо ще го му припомня и за премълчаното във филма. Премълчаното във филма "Чернобил" не само е многократно повече от показаното. То не говори никак добре за онзи, който е стоял начело на СССР и чието управление, изтъкано от безхаберие и некадърност, е направило настъпването на катастрофата не само възможно, но и неизбежно.

107

any

преди 4 години

Пожелавам му все така, до 120 години!

106

any

преди 4 години

Предателите, никой не ги иска , дори и "господ"- да се гърчи...

105

Янко ми култура

преди 4 години

Лошо ми е?!

104

Анонимен

преди 4 години

Тоя ще умре в адски мъки. На такива господ им е приготвил дълъг живот защото не ги иска при себе си. С неговата перестройка унищожи милиони животи. Да не би да си мисли че Бог ще му прости за унищожените семейства деца и съдби. Ако си мисли такка в голяма грешка е. Ще умре като куче.

103

Я па ти..

преди 4 години

До Анонимен 99 Как живота му е бил безсмислен ? Промени Европа.Това безсмислено ли е ?

102

Анонимен

преди 4 години

Много грехове има тоя предател и Архангел Михаил дълго и силно ще го мъчи, преди да извади мръcната му душа.Няма смисъл да гледа Чернобил, дяволите в ада вече му подгряват казана с катран с ядрен реактор.

101

IQ-то

преди 4 години

Човекът с белега на главата беше предопределен от съдбата да внесе промените с разпадането на СССР. Ясновидци от преди стотици години са пророкували за него.Добър или лош,трябвало е да дойде.Той не е случаен,той е предопределен.

100

Анонимен

преди 4 години

До БПФ"Да гори в ада !!!'Правослвани ценности.

99

БПФ

преди 4 години

Наполеон правилно е казал, че само един негодник може да съсипе цяла нация. Сега белязания си стиска черната душа под езика и трепери от страх, че ще умре... защото направо не ми се мисли какви ужасни, гнусни, мъчителни, нечувано извратени и болезнени неща ще правят с него дяволите в ада в продължение на цяла вечност... и той го знае.