Снимка: архив, Reuters

Двама души са загинали, а четирима са ранени при взрив на реактивния двигател на ракета с течно ракетно гориво на полигон в Архангелска област в Русия. Това съобщи ТАСС, като цитира министерството на отбраната на страната.

„В резултат на инцидента травми с различна степен на тежест са получили шестима представители на министерството на отбраната и на предприятието-разработчик. Двама от специалистите са починали от получените наранявания. Пострадалите са откарани в медицинско учреждение, където им е оказана необходимата медицинска помощ“, съобщиха от министерството.

Причина за инцидента е станала експлозия на реактивния двигател на течно гориво, посочиха от пресслужбата на министерството. „На полигона на министерството на отбраната на Русия в Архангелска област при изпитания на реактивна двигателна установка с течно гориво е станала експлозия и възпламеняване на изделието“, се посочва в съобщението.

От министерството подчертаха, че „не е имало никакво изхвърляне на вредни вещества в атмосферата, радиационният фон е в норма“.

Губернаторът на Архангелска област Игор Орлов съобщи, че евакуация на населението след инцидента в Северодвинск не е необходимо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase