Снимка: БТА
fallback

Над 1,5 млн. хектара горят в Сибир, изчисляват от Новосибирската област на руското министерство на извънредните ситуации, предава ТАСС.

По думите на говорителя Павел Винаков на територията на Сибир има 248 огнища на горски пожари. В Красноярския край огнищата са 111 с обща площ над 800 хил. хектара, в Иркутска област - 136 пожара с площ над 600 хил. хектара. Има още три пожара в Омска област, два в Томска област и един в Алтайския край, пише БТА.

Oще по темата

За погасяването на пожарите са мобилизирани силите на шест административни единици в Сибирския федерален окръг.

На земя работят 505 човека и 29 единици техника, а от въздуха действат четири самолета Бе-200, три хеликоптера Ми-8, един хеликоптер Ми-26 и един самолет Ил-76, посочи ТАСС.

Икономическите щети, нанесени от огнената стихия в Красноярския край, може да възлязат на не по-малко от 1,5-2 милиарда рубли (20 650 - 27 533 млн. евро). Това съобщи в Новосибирск министърът на горското стопанство на Красноярския край Дмитрий Маслодудов.

Той уточни, че съществуващата методика оценява само икономическата стойност на дървесината, без да отчита щетите върху екосистемата и добави, че сега се разработва комплексна методика за оценка на щетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 години

До фалшива новинаДаже не можеш и да четеш.

22

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 18И ти си тръгнал да спориш с ..., които на могат да различат процент от промил! Те са от 80-те процента (по класификацията на проф. Иво Атанасов) и се качват да карат голфовете си при 1.5 промила етанол в кръвта.

21

Фалшива новина

преди 4 години

Икономическите щети не са 20-28 милиарда евро, както са написали.

fallback