Алексей Навални. Снимка: архив, Reuters
fallback

Близки на най-изявения руски опозиционер Алексей Навални изразиха опасения за здравето му, след като той бе прехвърлен от затворническата килия в болница заради странна според тях алергична реакция, предаде Франс прес.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш написа в Тwitter, че причината за алергичната реакция не е ясна и че той никога не е имал алергия.

Сега Навални има отоци по клепачите и множество абсцеси по врата, гърба, торса и лактите, съобщи във Facebook личната му лекарка Анастасия Василиева.

Oще по темата
"Не можем да изключим възможността кожата му да е била подложена на отровно въздействие с неизвестно химическо вещество от трето лице", добави тя след посещение при Навални в болницата.

Адвокатката на опозиционера - Олга Михайлова каза, че успяла да види клиента си, след като направила скандал пред полицаите, охраняващи болничната му стая.

"Засега не се знае какво му се е случило, но изглежда твърде странно", написа тя във Facebook. "Сериозна алергична реакция на неизвестен алерген и отоци по лицето се явяват на човек, който никога не е страдал от алергия през 43-годишния си живот", посочва адвокатката.

Навални бе осъден миналата седмица на 30 дни затвор за "нарушаване на правилата за демонстрации", припомня АФП, цитирана от БТА. Той бе пратен в затвора два дни преди протест на опозицията с искане за свободни избори, при който в събота в Москва бяха арестувани над 1400 души. Опозицията протестираше срещу отказа да бъдат регистрирани нейни кандидати за местните избори в Москва през септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 4 години

Кавални е щатско ***!Не че Путин е цвете за мирисане, но този бие всякакви рекорди.

36

Анонимен

преди 4 години

никога не е страдал от алергия , ами винаги има първи път , сега пък чах и химично вещество , ужас

35

334

преди 4 години

"Тихите" убийци отново се проявиха. Руското мракобесие е изградено върху Сталиновата максима: "Няма човек, няма проблем". Промито руско население, свикнало да го управлява "силна ръка". Няма го Рейгън, за да покаже на оранжевия Тръмп как се прави икономическа блокада на "империята на злото".

fallback