Снимка: архив, Reuters
fallback

Трима души загинаха при инцидент с руски танкер в търговското пристанище на дагестанската столица Махачкала на Каспийско море, предаде ТАСС, като се позова на федерална транспортна агенция "Росморречфлот".

Още трима моряци са настанени в болница, съобщиха здравните власти.

Според източник от регионалните спешни служби на борда е имало общо шестима души.

По данни на федералното министерство на извънредните ситуации, рано тази сутрин в търговското пристанище на Махачкала, при източване на петролни продукти от руския кораб "В.Ф.Танкер-16" на компанията "Волжское пароходство", в машинното отделение е избухнала газовъздушна смес.

Възникналият пожар е локализиран, но потушаването е трудно поради високата температура в машинното отделение, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

firebg

преди 4 години

Кошмар...

4

Анонимен

преди 4 години

До БобиБраво троби, очаквахме те на амбразурата! Защити *** или поне драсни, че това дегестанците нямат нищо общо с тях, нали трябва да си защитиш надника.

3

Боби

преди 4 години

До Анонимен"те са известни с "невероятните" стандарти за безопасност, най-вероятно някой пиян руснак е пушел цигара докато е гледал нивото на отворения танк."Ех ЕкспертеКазха ти нещо се е взривило в машинното отделение. Нали се сещаш че и на най-тъпия конструктор ще хрумне мисълта за противопожарна преграда между машинното и основните резервуари. Ако бяха гръмнали основните резервоари кораба дори и да е 3000БРТ щеше да има много по-голяма новина и съответно разрушения и жертви.

fallback