Снимка: Reuters
fallback

Антропоморфен робот ще управлява лунохода, който Русия смята да достави на естествения спътник на Земята с помощта на автоматичната междупланетна станция "Луна-29", съобщава РИА Новости, позовавайки се на източник от ракетно-космическия отрасъл.

Oще по темата

Започна новото "космическо състезание"

Изстрелването на апарата е планирано за 2028 г. Предвижда се станцията "Луна-29" с роувъра с тегло 1,3 тона да бъде изстреляна от космодрум Восточний с ракета-носител "Ангара-А5В".

Идеята управлението на апарата да бъде поверено на антропоморфен робот се е зародила наскоро. Специалистите отбелязват, че в бъдеще подобни луноходи ще се управляват от космонавти, пише БТА.

От Роскосмос не са отговорили на молбата за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Да допълня...

преди 4 години

То и китайски апарат кацна на обратната страна на Луната , ама там е тъмно и не се вижда.Вярно ли е или не , кой ще ти каже.

41

Анонимен

преди 4 години

Антропоморфен робот ще управлява руския луноходРуснаците са много напред в антропоморфните роботи. Отвънка робот вътре човек с облекло на робот. Миналата година един такъв показваше завидни танцови умения, докато му се виждае голия врат през един процеп на облеклото.

40

Анонимен

преди 4 години

Роувъра да не е "Москвич - 408И". Той тежеше толкова, 1.3 тона.Първата ми кола, миличката!

fallback