Снимка: Reuters
"В Москва ще бъдем заедно! Заедно със съюзниците, на танковете с надписа "Към Москва!" Да повторим кампанията на Сагайдачний!", написа украинският министър на инфраструктурата Владимир Омелян, информира vesti.bg. В препратката си той визира превземането на Москва  от полско-литовката армия през 1612 година.
Още по темата
 
Заканата на министъра дойде в отговор на покана от Съюза на превозвачите в Русия за среща в руската столица на 23 април, където ще се обсъжда единното транспортно  пространство на Евразийския съюз, чийто член е и Украйна. 
 
Омелян обаче подчерта, че договорът за приятелство между Украйна и Русия не е в сила от 1 април тази година. 
 
Отговорът от Москва не закъсня.Даде го официалният говорител на Министерството на външните  работи на Руската федерация Мария Захарова, която с присмех коментира във Facebook:
"Скъпи приятелю, тази Москва, в която вие ще влезете "заедно със съюзниците на танкове", се намира в американския щат Айдахо. Така че напред и с песни!"
 
Захарова има предвид малко градче в централния американски щат с население малко над 20 000 души.
 
Това е втората заплаха към Москва само в рамките на няколко дни. Вчера о.з генералът от полската армия Валдемар Скшипчак каза в интершю за местна медия, че ако Русия нападне западните страни,  НАТО може да използва срещу нея ядрено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase