Снимка: архив, Reuters
fallback

Външното министерство в Москва заяви, че пристигналите във Венецуела в края на миналата седмица руски военни имат пълното право да са там, предаде Асошиейтед прес.

В първия официален коментар на Русия след дислоцирането говорителката на външното министерство Мария Захарова каза вчера, че то е било осъществено "в пълно съответствие" с венецуелската конституция и с двустранното споразумение за военно сътрудничество. Тя отказа да уточни числеността на руския военен контингент във Венецуела.

Oще по темата

ТАСС също цитира изявлението на Мария Захарова, в което тя нарича "специалисти" изпратените във Венецуела руски военни, пише БТА.

Опозиционният лидер Хуан Гуайдо каза вчера в парламента, че пристигането на военни от Русия означава, че Николас Мадуро няма доверие в собствената си армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

ПЕНКО

преди 5 години

ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА РУСКЕТЕ ВОЕННИ ОТБИВАТ АТАКИТЕ НА СПЕЦ- ЧАСТИТЕ НА ЦРУ -ОПИТВАЩИ СЕ ДА СЪЗДАДАТ ХАОС И МИЗЕРИЯ .. СЪОТВЕТНО- С ЩАТСКИ БАНКИ -"ГЕПИЛИ" ВЕНЕЦУЕЛСКИ ПАРИ ПО НАРЕЖДАНЕ НА ГАДНАТА ЦИОНИСКА -СЕМИТСКО-ПЕТРОЛНА *** -ПРЕДИМНО ОТ ТЕКСАС !!! КАКВО ЛИ МИСЛЯТ В ЮТА МОРМОНИТЕ !?!?!?И НАШАТА "БНБ" СЕ ВКЛЮЧИ В ПОЛЗА НА МРЪСНИЦИТЕ !!!

61

Путин Велик

преди 5 години

Една чудесна малка военна криза във Венецуела би нарушила доставките на нефт на най-богатата на нефт държава в света. И чудо: Цените на нефта ще се покачат и Путин ще закърпи бюджета.Така само с няколко самолета и малко неефективни ракети, Путин ще блесне като болшой стратег. Може да вземе даже нобелова награда за икономика.

60

Анонимен

преди 5 години

Да де, точно като в Крим.

fallback