Снимка: Reuters
fallback

Северното проектно-конструкторско бюро е започнало да разработва конструкторска документация за модернизираните фрегати по проект 22350М, които ще носят на борд до 48 крилати ракети "Калибър". Това съобщи днес за ТАСС източник от отбранителната промишленост.

Oще по темата

Планира се фрегатите от обновения проект да са с увеличена водоизместимост - до 7 хиляди тона, а максималният боен комплект от ракети "Калибър" да е до 48 единици. Корабите ще могат да бъдат въоръжени и с хиперзвукови ракети "Циркон". Ще имат и единна универсална автоматизирана система за управление на огъня от всички видове корабни средства за поразяване, което "ще повиши значително тяхната боеспособност", каза източникът на ТАСС.

В момента в бойния състав на ВМС на Русия влиза фрегатата "Адмирал Горшков" (проект 22350). Провеждат се изпитания на фрегатата "Адмирал Касатонов" (по същия проект). Тяхната водоизместимост е 4,5 хиляди тона - значително по-малка от планираната по новия проект 22350М, и всеки от тях може да носи до 16 крилати ракети "Калибър", пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Анонимен

преди 5 години

ФАЩ вече са снабдили "непобедимите" мишени от системата "Иджис",начело с изкукалия от страх "Доналд Кук",с боекомплект самосменяеми памперси!

101

Анонимен

преди 5 години

До 105 - абе ***,"тия",когато те "дялнат" с някоя ракета,ще се залепиш за атмосферата,във вид на *** мехурчета!Мислиш ли,че ако беше така,както "плещиш",краварите,дето мислиш,че са някакъв си връх,досега да не бяха ги "демоНократизирали,в стил Либия?Да,ама не им стиска,защото и те като теба,ще бъдат дялнати като мехурчета.

100

Експерт

преди 5 години

Във военното дело от първостепенно значение са ВЪЗМОЖНОСТИТЕ!!!! може да са направени от дърво дори, да миришат и са с допотопна електроника - всичко това са в определена степен дори плюсове - с оглед ниска цена и възможност за масово производство. Истината е, че ако тези кораби се обурудват с комплекс от средства годни за употреба на циркон то това би могло да обърне баланса на военно-морските сили в глобален мащаб

fallback