Снимка: Правителство на Магаданска област
fallback

Завод в Магаданска област, на Охотско море, ще започне масово производство на наденици от тюленско месо за първи път в региона, предаде ДПА.

Не се очаква да има проблеми с набавянето на месо от тюлен, тъй като в местните води според оценки има 50 000 тюлена, посочи регионалната администрация в съобщение със снимка на продукта.

Тюленовото месо не само е вкусно, но и здравословно. Нискокалорично е и съдържа голямо количество полезни вещества, които укрепват тялото, се допълва в съобщението.

Целта на производството е да разнообрази местната рибарска индустрия и да рекламира традиционния опит и натрупаните познания, се допълва в изявлението.

Бизнесът планира да произвежда дрехи от тюленова кожа и лекарства от животното. 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Мъ да

преди 5 години

До Burzumверно са големи ... нещастници. ДАже най-големите!

26

Анонимен

преди 5 години

До voidПърво - не шепа, а кофи чер хайвер. Второ, лъжеш като на сополивото ченгененце дядо му! Ако имаш повече от две клетки в черепната кутийка, можеше да си отговориш, отде имат толкова есетра и белуга, та и да експортират. Да, там има много засранци, които вършат безобразия. Наскоро четох, че в Охотско море изхвърляли някаква риба, която можели да дават на бедните. Да, и бедни има! Но точно ти да кажеш, че нищо в Русия не те учудва вече, ми идва множко! Те ще се оправят, защото са свободни

25

void

преди 5 години

Щом завод ще произвежда надениците от тюленско месо, значи трябва да има и достатъчно "суровини" (да ме прощават тюлените) за заводско производство. Обаче с 50 000 диви тюлена там - ако заводът обработва 1000 тюлена на ден (и не - тюлените не са големи колкото крава), то този прословут завод ще работи колко - месец и половина?! Руска му работа.. От нямане, за пари ловят есетри и моруни, разпарят ги живи за шепа хайвер и ги хвърлят обратно в реката да умрат.. Нищо в Русия не ме учудва вече.

fallback