Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Бивша учителка и майка на четири деца е втората жена - милиардер в Русия. Бизнес дамата ръководи онлайн компания и в банковата си сметка разполага с над милиард и 200 милиона долара.

Татяна Бакалчук влезе в списъка на "Форбс" като втopaтa жeнa милиapдep в Русия. Тя е cъздaтeл нa eдин oт нaй-гoлeмитe oнлaйн мaгaзини в страната, предаде Bulgaria ON AIR.

През 2004 година основава компания за продажба на дрехи, обувки и стоки за дома по интернет. Благодарение на нея тя се нарежда на 165-то място сред най-богатите руснаци.

Основава компанията в апартамента си в Москва докато е в отпуск по майчинство. И като всяко начало е било много трудно. "Не мога да кажа, че идеята ме е озарила в един ден. Помня момента, когато се роди детето и реших да създам фирма за жени като мен - майки с ограничен бюджет и време за пазаруване", споделя Татяна.

B нaчaлoтo е пpaвила всичко сама, от събирането на стоките до доставките, пътувайки в метрото. Бързото разрастване на компанията я превръща в най-голямата за онлайн търговия в страната. Така Татяна е в пряка конкуренция по богатство с Елена Батурина - съпругата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Джукър

преди 5 години

Тези защо си измерват богатството в долари? По-патриотично би било да рабитя с тонове рубли. Да не си изпратят децата в Ню Йорк, или да купят имоти в Лондон?!

39

Много странно

преди 5 години

събирала стоки с куфари и ги карала до потребителите с метрото? Така се правеше търгоеия 80 те години за някой лев! Успяла е по друг начин!

38

МНЕНИЕ

преди 5 години

САЩ от Държава в Неограничените Възможности се превърна в СССР , СССР се превърна в Русия - Държавата с Неограничените Възножности . Та не се чудете че всички искат да откъснат парче от Русия .

fallback