Снимка: Reuters
fallback

Русия си запазва правото да предприеме ответни мерки във връзка с решението на Европейския съюз да наложи санкции на руски граждани заради случая "Скрипал", предаде ТАСС, като се позова на информации от външното министерство на страната.

Oще по темата
"Предявяването на обвинения срещу Русия и наши граждани по делото "Скрипал" не издържа на критики", заяви руското външно министерството в разпространен коментар.

"Запазваме си правото на ответни мерки по отношение на тези неприятелски действия", каза ведомството.

Както Dnes.bg вече съобщи, 8 души и научен център попаднаха в забранителния списък за пътуване и достъп до европейските банки в първите по рода си санкции за използване на химическо оръжие, наложени от ЕС.

Става дума за разузнавачи от руската военна разведка, виновни за отравянето на бившия агент Сергей Скрипал и дъщеря му, както и за сирийски граждани, за които е доказана връзка в разработването на химическо оръжие, използвано срещу мирно население в Сирия.

Външните министри на ЕС решиха да бъдат отказани визи и достъп до европейските банки на шефа на руското военно разузнаване (ГРУ) Игор Костюков и на първия му заместник Владимир Алексеев, за които се смята, че са водили операцията срещу Скрипал, както и на двамата изпълнители Анатолий Чепига и Александър Мишкин.

Освен че няма да могат да пътуват до ЕС, евентуални техни депозити в европейски банки ще бъдат замразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

хахаха

преди 5 години

отдавна /след кримските събития/ няма *** от Русия които да държи пари в западни банки.Всичко беше толкова добре пресметнато ,че америк.Агения Блумбърг пише вече за 5-ти път : за периода 2015-2018г. от западни банки /най вече ситито в лондон/ и от офшорки в посока Русия са прехвърлени 190 милиарда британски паунда.Може би поради това започнало източване на руски пари от Англия в посока Русия беше режисира смешният сериал Скрипал от държавата джудже Англия или нейните остатъци от брекзит.

12

Анонимен

преди 5 години

Името на Чепига (като герой на РФ) е издялано на камък до паметника на Рокосовски във военната академия къято е завършил. От Кремъл обаче отричат такъв човек да съществува. Явно има някакво недоразумение. Като ги сложат в клетката в Хага и тримцата убавци ще имат възможност да се обяснят. И за четвъртия, шефът на ГРУ имаше приготвено едно трикрако столче, но изведнъж се спомина. Този срещу който са санкциите сега е нов. Ако Чепига и Мишкин са живи все още, разбира се.

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4Ако си се изпотил, преоблечи се, ще настинеш! Путин е ходил в няколко десетки страни, все поканен. Просто задай правилния въпрос в Нета, ако знаеш как се прави това! Боко(за г-н Премиера на Компрадорска мафиотска територия бивша България ли става дума?) няма да изгони нито един руснак, ако ще и той да носи на гърдите си табелка с надпис "шпионин"! Хайде на бас!

fallback