Снимка: Reuters
fallback

Русия ще предприеме ответни мерки, в случай, че в Европа се появят американски ракети, забранени от Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО), заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предава ТАСС.

"За съжаление, нашите европейски колеги, чиято самостоятелност бихме искали да видим на практика, засега не са достатъчно готови за нея и се водят по САЩ даже и в случаите, когато това явно противоречи на техните интереси", отбеляза Лавров. "Ще дам пример: гласуването по руските резолюции в подкрепа на запазването на ДРСМО".

"Най-много вълнения по повод решението на САЩ да излязат едностранно от този Договор, чухме в Европа", обърна внимание министърът, предава "Фокус". "Но целият Европейски съюз гласува против нашето предложение, т.е., на практика, за това ДРСМО да спре да съществува и над Европа отново да надвисне заплаха от разполагане на американски ракети, забранени от този Договор".

"Следващият ход, разбира се, ще бъдат ответни мерки на Руската Федерация", заяви руският дипломат. "Ние не сме избирали това, но в европейските столици, вероятно, не може да не разбират заплахата за самите европейци".

По неговите думи, не е възможно да се обясни гласуването на страните от ЕС против предложението на Русия по друг начин, освен като "криво разбрана солидарност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Хахахааааа.

преди 5 години

.... И как ше отговори.... На арабски ли?

41

Анонимен

преди 5 години

Изявленията на Лавров са за вътрешна употреба!

40

До Гошу

преди 5 години

Ба кога се промени историята вече ? Кажи къде да прочета за това xD

fallback