fallback

Руското посолство реагира бурно на флашмоб, който бе организиран преди няколко дни в София.

На страницата на посолството във Facebook е публикувано мнение, в което протестиращите край елхата, дарение от Русия за столичани и отрупана с петолъчки, са определени като "олигофрени" и "малоумници".

Мисията на Кремъл у нас цитира коментар от сайта Classa.bg, който обяснява, че "заради бруталната американска цензура по уж "българските" медии, за Русия се говори само лошо и нищо друго освен лошо".

Oще по темата

Във въпросния коментар лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов нарича протестиращите срещу дарената от Русия елха "олигофрени" и "малоумници".

От руското посолство коментираха пред Bulgaria ON AIR, че публикуваният коментар не е официална позиция на Москва.

На въпрос дали са съгласни с твърденията в коментара, от посолството обясниха, че смятат, че авторът има право да изразява своето мнение, без да бъдат напълно съгласни с него.

Авторът на материала Костадин Костадинов пък обясни, че не вижда проблем в случая и твърдо застава зад думите си.

Представител на българското външно министерство вече е разговарял със съветник в посолството на Руската федерация у нас, като е предал позицията на България по повод публикацията.

Родният дипломат е посочил, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

626

до 670

преди 5 години

До АнонименЗатова е важно да имаш собствена азбука и собствени СМИ за да изказваш своята гледна точка ...война е ...виж кво правят от една подарена елха , баси сороститутките .А колкото до свободата на словото , Запада се опитва да говори само той и го кара , както го е казал Балзак - "Когато говориш само ти , винаги си прав. "

625

до 670

преди 5 години

До АнонименГолямата заслуга на Кирил и Методий е признаването на славянската азбука за равна на латинската и гръцката ...щото и тогава е имало информационни и хибридни войни и фейкове ... какво казва император Константин 4-ти Погонат на Велизарий - "Варваринът умее да твори история , Велизарие , но не умее да я запише ... тогава ...тя все едно ,че не е била. Думи, Велизарие , цялото човешко познание е нечии думи." Затова е важно да имаш собствена азбука и собствени СМИ за да изказваш своята ..

624

до 670

преди 5 години

До АнонименСамо малко ще те поправя ...ти си прав , но донякъде - първо Свети ,свети Кирил и Методий са гърци само по баща , а второ ние и други слаянски нарди, както и Киргизистан, Монголия и пр. не пишем на тяхната азбука - глаголица , а на азбуката написана от Свети Климент Оохридски , който си е чист българин и който я е кръстил в чест на своя учител Константин -Кирил Философ - " кирилица". Голямата заслуга на Кирил и Методий е признаването на славянската азбука за равна на ...

fallback