Руското посолство реагира бурно на флашмоб, който бе организиран преди няколко дни в София.

На страницата на посолството във Facebook е публикувано мнение, в което протестиращите край елхата, дарение от Русия за столичани и отрупана с петолъчки, са определени като "олигофрени" и "малоумници".

Мисията на Кремъл у нас цитира коментар от сайта Classa.bg, който обяснява, че "заради бруталната американска цензура по уж "българските" медии, за Русия се говори само лошо и нищо друго освен лошо".

Още по темата

Във въпросния коментар лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов нарича протестиращите срещу дарената от Русия елха "олигофрени" и "малоумници".

От руското посолство коментираха пред Bulgaria ON AIR, че публикуваният коментар не е официална позиция на Москва.

Как една елха, дарена от Москва, доведе до... "олигофрени"

На въпрос дали са съгласни с твърденията в коментара, от посолството обясниха, че смятат, че авторът има право да изразява своето мнение, без да бъдат напълно съгласни с него.

Авторът на материала Костадин Костадинов пък обясни, че не вижда проблем в случая и твърдо застава зад думите си.

Представител на българското външно министерство вече е разговарял със съветник в посолството на Руската федерация у нас, като е предал позицията на България по повод публикацията.

Родният дипломат е посочил, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase