Снимка: Reuters
fallback

Успешно на Земята се върнаха тримата членове от екипажа на Международната космическа станиция - руският космонавт Сергей Прокопиев и астронавтите на НАСА и на Европейската космическа агенция - американката Серина Ауньон-Чанселър и германецът Александер Герст, предаде БТА. 

Oще по темата

Пилотираният космически кораб "Союз МС-09" се преземи успешно в Казахстан и върна удома членовете на МКС след 190 дни в Космоса, през които те изпълняваха експерименти, невъзможни на Земяга.

Герст бе на втора мисия в станцията и изпълняваще длъжността на неин командир. Тази седмица, той предаде поста на руснака Олег Кононенко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Жан Клод

преди 5 години

Хоп!Още една бира и се приземявам в леглото:)))))

30

Анонимен

преди 5 години

Преди 2 дни беше изстрелям френски военен разузнавателен сателит от френска Гвиана. Ракетата носител е била Съюз - СМ, доколкото си спомням. До края на декември на руснаците им предстои да качат към 30 спътника на орбита САМО от Восточний. 20 американски, 3 германски, 2 руски и още няколко не помня какви. И това са само декемврийските пускове на Роскосмос. Пустата руска техника, за нищо не става...

29

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЕвтино

fallback