Снимка: Reuters
fallback

С още шест месеца удължиха лидерите на 28-те страни в Европейския съюз санкзиите към Русия, наложени през 2014 г. Причината е липсата на напредък в прилагането на Минските споразумения за прекратяване на конфрикта в Източна Украйна. Това съобщи председателят на Европейският съвет Доналд Туск, цитиран от Франс прес.

"Лидерите на ЕС решиха единодушно да удължат санкциите срещу Русия, защото няма никакъв напредък към прилагане на Минските споразумения", написа Туск в социалната мрежа Twitter.

Договорените между Украйна, Германия и Франция Мински споразумения засягат финансовия, енергийния и отбранителния сектор в Русия и ограничават достъпа на руски банки до европейските пазари, както и вноса на някои европейски стоки в Русия, напомня ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

ПЕНКО

преди 5 години

ДНЕШНИЯТ ЕС Е КАТО КРОТАЛ - ТРОПА С ОПАШКАТА СИ ЗА ДА ТЕ ПЛАШИ И ОТБЛЪСНЕ ,НО ТОВА Е ОТ СТРАХ ,ЧЕ СИ ПО-СИЛЕН !!! ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ФРАНЦИЯ Е НАПУСКАЛА НАТО ,ЗАРАДИ ДИКТАТА НА САЩ !!!!

70

Тъжната истина

преди 5 години

Ха-ха-ха! Гейовете чакат Русия да стане послушна. Чакайте си..може и да успеете...хахаххаха

69

Остап Бендер

преди 5 години

Простаци,без Рашаните сега щяхте да носите шалвари на джендърските си ***.За едно скапано сороско залъче сте готови да станете кой Иво Инджев,кой Сашу Дебелия,а някои по смърдящи и на Плевлю да се правят.

fallback