Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия е против разрушаването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, но ще бъде принудена да отговори, ако САЩ го напуснат. Това заяви президентът на федерацията Владимир Путин в отговор на журналистически въпрос, предаде ТАСС.

Oще по темата

Още преди Вашингтон да обяви, че излиза от този договор, Конгресът на САЩ отпусна средства за научно-изследователски опитно-конструкторски разработки с цел създаване на такива ракети, отбеляза руският лидер.

"Сиреч решението е взето отдавна, само че тихомълком, те си мислеха, че няма да го забележим, но ето, нали в бюджета на Пентагона е вписано вече разработването на тези ракети, а едва след това публично бе обявено, че те излизат" от договора, каза Путин.

"Като следваща стъпка започнаха да търсят на чий гръб да го стоварят - ами най-простото и обичайно за обикновените хора на Запад: "Виновна е Русия". Не е вярно, ние сме против разрушаването на този договор, но ако това стане, ще реагираме по съответния начин", подчерта президентът на Русия, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 5 години

Умное Правительство России,в случае попытки размещения амеровских РСМД,не важно с какой боеголовкой, заявило бы,что попытка размещения данных ракет расценивается Россией, как Casus belli, как объявление войны без всяких ограничений и что в случае размещения данных ракет в Румынии,Прибалтике,Польше ,будет нанесн превентивный ядерный удар по этим местам размещения.

41

Анонимен

преди 5 години

Абе вие сте против, но никой не ви пита.

40

Боби

преди 5 години

До Анонимен"Сега това отпускане на "средства за научно-изследователски и опитно-конструкторски разработки с цел създаване на такива ракети" за оправдание ли да го приемеме, че Путин вече е сделал вече свойте ракети"???Значи за характеристиките на едно изделие могат да се произнесат 4 вида хораРазработчикаВоенния който го ползваПолитика който го е купилЧужд разузнавач открадал документациятаНека САЩ доставят "открадната документация" или убедят политиците за инжинерна проверка

fallback