Снимка: архив, Булфото
fallback

Руският концерн Газпром планира да участва в процедурата за резервиране на мощности по проекта за разширяване на националната газотранспортна мрежа на България, изпълняван от компанията Булгартрансгаз. Това се посочва в съобщение на газовия холдинг, цитирано от ТАСС.

Газпром следи внимателно развитието на проекта по разширяване на националната газотранспортна мрежа на България, изпълняван от компания Булгартрансгаз в участъка от българо-турската до българо-сръбската граница.

Oще по темата

Газпром е заинтересован от изпълнението на този проект и очаква обявяването на фаза 3 на процедурата "Открит сезон".

Към момента Газпром планира да участва в процедурата по резервиране на мощности, но решението ще бъде взето предвид условията за резервиране, които ще станат известни при обявяването на началото на фаза 3 от процедурата, уточнява компанията.

Изпълнението на проекта за разширяване на газотранспортната мрежа на Булгартрансгаз в участъка от българо-турската до българо-сръбската граница, ако той бъде осъществен, ще допринесе за засилване на сигурността на доставките в България, региона и Европейския съюз, като ще създаде за ЕС и нови маршрути за газови доставки, посочва Газпром в съобщението, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

а бе

преди 5 години

Газ нама да има. Ще ви питам тогава кой е ватенка. Те мечтаете за малко топло. И *** ви втора употреба няма да ви стоплят. Газ от Русия след 2019 ще има само за Германия и Турция. Всичко останало отива на изток.

14

Сата НАТО

преди 5 години

Аз мисля да не ги допускаме до участие.Евентуално чак след смъртта на Путин, дето много се дуеше.

13

Гошо

преди 5 години

До Анонимен: Малко си далеч от транспорт на газообразно гориво. Гърция трябва да транспортира 15 млрд.м3 до Италия - това е газовата връзка ***. В този поток са вкарани 1 млрд.м3 от ТАНАП, обещани от президента на Азербайджан Алиев на Б.Б. плюс тези прословути 1-3 млрд.м3 от втечнения и сетне изпарен природен газ евентуално от Александруполис. За какво й е на нея да прави отделно трасе за нашите смешни 1-3 млрд.м3? Само че не се знае дали агите при всеки по-голям конфликт няма да й спират газа.

fallback