Снимка: архив, Reuters
fallback

Две украински пристанища на Азовско море - Бердянск и Мариупол, са ефективно блокирани от Русия, която не позволява на никакви съдове да влизат и излизат от тях, съобщи днес украинският министър на инфраструктурата Володимир Омелян, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Общо на 35 кораба не се разрешава да извършват нормалните си операции.

Допускат се само кораби, пътуващи към руски пристанища на Азовско море, написа министърът във Facebook.

"Целта е ясна - налагайки блокада на украинските пристанища на Азовско море, Русия се надява да изтласка Украйна от нашата собствена територия - територия, която е наша в съответствие с всички действащи международни закони", писа той, цитиран от БТА.

Според Омелян 18 кораба чакат влизане в Азовско море, включително 4 за Бердянск и 14 за Мариупол. Има също опашка от 9 кораба за напускане на Азовско море, а още 8 чакат на рейд край пристанищата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 5 години

Русия е гладна като никога не яла,а дължи територия и на нас! Наш враг не са руснаците- враг ни е само Русия и всички нейни агресори,които ламтят за чуждото като Путин и колко по-бързо си отиде той,толкова по-добре за света! А Путин не е безсмъртен- нали знаете?

79

Боби

преди 5 години

До Анонимен 83Ок приемам критиката - просто имах пред вид че в някои региони които не са разработени живеят местни наречи ги Чукчи, нарчи ги Сибиряки, наречи ги северняци няма значение - да знаем че в РФ 150 различни националности - така в тези затънтени региони заплатите са леле *** мале

78

Анонимен

преди 5 години

"Да би мирно седяло, не би чудо видяло!" казва мъдрият ни народ. Аз, нищо, че не съм мъдър, ще добавя: да би меньше болтало, не би тебе попку полосовали! А укропски големци искаха да атакуват новия мост, да го взривяват, бомбардират и т.н. Горланили, бляди во весь голос! И сега - тази плоска провокация! Ами ще ги правят, каквото решат! Колко врем държаха руски риболовци? Месеци, а капитанът на корабчето все още е в плен! Какво, на едните всичко е позволено и принципният Запад великодушно прощава

fallback