Снимка: Reuters
fallback

Саламите, кренвиршите и беконът може силно да поскъпнат в Русия, пише "Известия" - ресорните ведомства обмислят законопроект за по-висок акциз върху продуктите от червено месо: над 160 рубли за килограм. Това разказват пред вестника инициаторите за облагане на тази продукция от правителствения Експертен съвет. В крайна сметка цената на колбасите може да нарасне почти с 30 на сто.

Oще по темата

Според Експертния съвет със средствата от новия акциз трябва да бъдат субсидирани производителите на най-полезните хранителни изделия.

Например да се премахне или свали ДДС върху ядките, бобовите храни, пресните зеленчуци и плодове, зехтина и др. Защото според официалната статистика потреблението на плодове и зеленчуци в Русия намалява.

Новата мярка се очаква да съдейства за оздравяване на руската нация, за увеличаване на продължителността на живота, посочват експертите.

Здравното министерство в Москва подкрепя вдигането на акциза и напомня, че СЗО препоръчва тези мерки като ефикасно средство за борба с неинфекциозните заболявания. Месопроизводителите обаче са против използването на данъчни инструменти за тази цел. А според шефа на руското им национално сдружение Сергей Юшин "трябва да се отчете и това, че не всички граждани имат готовност да минат на салата".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 5 години

Дръжте се братушки...Онзи ден в Папуа-Нова Гвинея Медведев се срещна на четири очи със Шиндзо Абе и според руската преса са договаряли предаването на Южните Курилски острови. Явно рашките ще трябва да се бръкнат и за към 50 години експлоатация на чужда територия.Да не си мисли някой че Дерипаска или друг олигарх ще плати?

29

Анонимен

преди 5 години

Тая новина е за хвърляне на прах в очите, за да не се повдига въпросът - какво е носил Путин, след като го прекараха през металдетектора в Сингапур и той писна. Старичок?

28

Анонимен

преди 5 години

Руски учени предупреждават да не се яде океанска и морска риба защото океаните били заразени с руски о.ткачалки ! - японците ядат океанска риба всеки ден и по три пъти на ден и са най-дълголетната нация в света.Слушайте руските простотии и яжте пълните с антибиотици пилета.

fallback