Снимка: архив Reuters
fallback

Осем европейски страни разкритикуваха организирането на "нелегитимни" избори на 11 ноември за ръководители на двете самопровъзгласени републики – ДНР и ЛНР в Източна Украйна, предаде Франс прес.

Oще по темата

"Ако бъдат произведени, тези нелегитимни "избори" ще бъдат в нарушение на Минските споразумение и на украинския закон", заявиха днес в обща декларация европейските членове на Съвета за сигурност Франция, Холандия, Полша, Швеция и Обединеното кралство.

Италия, която бе член през 2017 г., както и Белгия и Германия, които ще станат членове на съвета през януари, също сложиха подписа си под документа.

"Призоваваме сепаратистите да се откажат от плановете си за тези "избори" и призоваваме Русия да използва значителното си влияние да спре произвеждането на тези "избори", казаха те.

Изявлението бе прочетено от британската постоянна представителка в ООН Карън Пиърс преди началото на заседание на Съвета за сигурност, посветено на Украйна.

В т.нар. Донецка народна република ще бъде избран на 11 ноември нов ръководител след смъртта на Александър Захарченко, убит при бомбен атентат в кафене в центъра на сепаратистката столица.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 5 години

Високата цена на бензина е следствиеот американските санкции - тези нещаса непробиваеми за булгура .

41

Американ

преди 5 години

Плещиме за демокрация само когато ни изнася, иначе търсим в закона под вола теле ..Зора явно е че етносите не искат да живеят заедно, а всеки иска да е със своите в отделна държава. Което противоречи на пробутвания зорлем мултикултурализъм..

40

не може да бъде!

преди 5 години

Мога да разбера противопоставянето срещу тези избори заради това ,че по този начин ще се засили напрежението в района и ще бъде голяма крачка към откъсването на Донбас от Украйна!?Но да се каже ,че това е нарушение на Минските договорености е просто смешно и жалко същевременно!Те отдавна са компрометирани поради безумните деструктивни действия на киевската хунта,за които западните държави просто си затварят очите!Изборите са реален край на тази политика...а може би и на държавата Украйна!?

fallback