Снимка: архив Reuters
fallback

Лъвица от пътуващ цирк нападна невръстно дете в Южна Русия и разкъса лицето му с нокти, съобщиха днес руските власти, цитирани от Франс прес, предаде БТА.

Инцидентът е станал в село Успенское, в Краснодарския край, на около 1 250 км южно от Москва.

На любителски кадри, показани по руска телевизия, се вижда как вързаното животно, водено от дресьора си, внезапно се хвърля към момиченцето по време на представлението.

Детето е настанено в болница за лечение на разкъсванията и други наранявания, съобщи руският Следствен комитет. Той е започнал разследване за нарушаване на правилата за сигурност по време на цирково представление.

Директорът на цирка е арестуван и може да получи до 6 години затвор, ако бъде осъден.

Според представител на местните власти, цитиран от агенция РИА Новости, лъвицата не е нахапала детето, а го е издрала с лапата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАзербайджан май беше колония на Москва или греша?

23

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 5А в НР България имаше цирк, направен по уникална технология. Изгоря и не намериха средства да построят нов. Сега в двумилионна София понякога вдигат палатки.Всъщност, сега циркът го преместиха в Министерския съвет и в Парламента! Там се подвизават илюзионисти и клоуни. Животните не хапят, но са много опасни. А смехът на публиката прилича на плач! Публиката иска да изгони едно омразно хайванче, но то с е запънало така, че трябват много сопи и наред!

22

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 10Ти си видял клипчето, но понеже си тъъъп, много тъъъъп, ужасно тъъъъъъъп, не си разбрал, че трагедията на семейство Берберови е станала в Баку, Азербайджан! Не го джиросвай на руснаците! Гадно е!

fallback