Снимка: Reuters
fallback

Главният преговарящ на сирийската опозиция Насър ал Харири заяви днес, че оттеглянето от власт на президента Башар ал Асад е предварително условие за възстановяването на мира в Сирия, предадоха ТАСС и ДПА.

Oще по темата

"Не е възможно човекът, който разруши Сирия и е отговорен за смъртта на хиляди сирийци, да остане", каза Харири в Москва преди среща с руския външен министър Сергей Лавров.

По думите му сирийската опозиция подкрепя резолюция 2254 на Съвета за сигурност към ООН, но не е съгласна "този човек да бъде възнаграден и да продължава да се изтъква като законен представител на сирийския народ".

Ръководителят на т.нар. Сирийски комитет за преговори изрази убеденост, че Русия може да съдейства за диалог, който да постигне политическо решение.

Според Харири следващият кръг от междусирийските преговори трябва да се състои едва след създаването на комисията за изработване на новата конституция на Сирия.

На пресконференцията Насър ал Харири изрази надежда, че срещата му с Лавров ще бъде плодотворна и ще стане повратна точка за излизането от кризата.

Утре в Истанбул ще се състои посветена на Сирия среща на върха между Турция, Русия, Франция и Германия, на която ще се обсъжда създаването на конституционна комисия и ще бъде съгласувана пътна карта за политическо уреждане на кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Solar Power

преди 5 години

Ами ако остане съвецко най-много да видим същото каквото се вижда във Венецуела, Никарагуа и т.н. тълпите ще тръгнат към нас подкрепяни от Русия :)

37

Наглеци

преди 5 години

Тия първо ядоха бой на фронта , сега се мъчат да поставят и условия.След боя следва рендосване на тъпите им ***.В Сирия прозападно влияние не се очертава в близко време.А дали ще бъде Асад или някой друг верен на Русия няма особено значение.

36

Анонимен

преди 5 години

Та кой и колко от сирийците стоят зад и подкрепят въпросния Харири?

fallback