Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Българските власти не предприемат ефективни мерки срещу актовете на вандализъм срещу паметници на съветски войници, заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"През нощта срещу 4 октомври бе извършен поредният акт на оскверняване на паметника на съветските воини в София", отбеляза Захарова.

Oще по темата

Тя призова "ръководството на България" да прекрати "зачестилите в последно време случаи на вандализъм срещу паметника" и да осигури неговата безопасност.

"Принудени сме да констатираме, че българската страна така и не предприема ефективни мерки да не се допуска гавра с паметта на съветските воини, отдали живота си за спасяването на човечеството от нацизма", заключи говорителката на руското външно министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Слава Расия

преди 5 години

Много пяна,стига сте плюли Расия бе,***.Ако не беше тя щяхме да сме в,общинния строй,пройдохи

85

касандра

преди 5 години

Ако не беше червената армия в България Чърчил искаше държавата ни да бъде разделена между съседите ни. Границата между Гърция и България да е река Марица Пловдив щеше да е международен град. В Берлин още си стои на пиедестал танк Т34 но германците не се гаврят с него. От нашите гари и пристанища тръгнаха немците за източния фронт. Ние пращахме им топли кожухчета и консерви. Ние стреляхме по съветските подводници в Черно море.

84

Анонимен

преди 5 години

До Левски...вие лъжеисторици ще изкарате още малко Апостола че е бил комунист..ха.ха

fallback