Сергей Рябков. Снимка: архив, Reuters

Москва предупреждава Вашингтон, че целенасоченото нагнетяване на напрежение между ядрени държави е опасен път. Това заяви днес заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от агенция ТАСС.

Рябков посочи, че в Русия са свикнали с подобни методи на САЩ, тоест антируски обвинения, които могат да станат повод за нови санкции, но отбеляза, че "целенасоченото нагнетяване на напрежение в отношенията между ядрени държави и на международната арена е опасен път".

"За това следва да се замислят и Канада, и онези европейски страни, които предано обслужват американските претенции за глобална хегемония", заяви руският заместник външен министър.

Обвинявайки Русия в кибератаки, САЩ се опитват да спасят измислицата за руска намеса в американските избори и да създадат допълнителен предлог за санкции, смята Сергей Рябков.

"Във Вашингтон с всички сили се стремят да не позволят окончателно да отшуми старата измислица за руска намеса в американските президентски избори през 2016 г. Сега се опитват да я подкрепят с нови фалшификации, продължавайки да лъжат своята и световната общественост, за да създадат допълнителен предлог за санкции и други мерки за натиск върху нашата страна", посочи руският заместник-външен министър, цитиран от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase