Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия и Индия ще подпишат договор за доставка на зенитно-ракетни комплекси С-400 за над 5 милиарда долара по време на посещението на президента Путин в Делхи на 5 октомври, съобщи президентският съветник Юрий Ушаков, цитиран от Франс прес и ТАСС.

Преговорите между Делхи и Москва за тази система за ПВО се водеха от месеци, но бяха спъвани от заплахите на САЩ, че ще санкционират страни, които купуват руско въоръжение.

Индия беше заявила, че ще поиска от САЩ да направят изключение за нея, ако преговорите с Русия за С-400 завършат успешно, но в края на август американски официален представител заяви, че няма гаранция за подобно изключение.

През 2017 г. Конгресът на САЩ прие закон за санкции срещу Русия заради намесата й в Украйна, за която я обвинява Западът, и за предполагаемата й намеса в американските президентски избори. Този закон налага санкции на компании и държави, които сключват оръжейни договори с руски фирми, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

ssssss

преди 5 години

До ArmagedonСъщо така ,не лъжи ,че имало поръчки от цял свят.Има запитвания от 2-3 мюсюлмански дупки,а единственото руско в този руски автомобил е името му.Двигател и скоростна кутия на Порше и краден дизайн от Ролс Ройс.Руснаците още не са пораснали ,за да правят автомобили.

62

ssssss

преди 5 години

До ArmagedonПишеш коментари колкото да не заспиш.Автомобила на *** е брониран и до там,докато този на американския президент "The Beast" е нещо като излязло от фантастичен филм и има всякакви възможности пред който руския автомобил е като движеща се мишена.Да не говорим и ,че преди месец САЩ искараха и новата лимузина за президента ,която сигурно ще е още по high tech.

61

Анонимен

преди 5 години

след нея трябва да върви една двайсет тонна цистерна с бензин непрекъснато да е зарежда

fallback