fallback

Из цяла Русия днес се провеждат протести срещу плановете на правителството да повиши пенсионната възраст, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В центъра на столицата Москва се събраха около 7500 човека по призива на Комунистическата партия. Демонстрации имаше също във Владивосток, в Далечния изток, и в сибирските градове Барнаул и Новосибирск.

Oще по темата

Процедурата за въвеждане на пенсионната реформа започна през юни, когато тя бе одобрена на първо четене в Държавната дума, долната парламентарна камера. Протестите срещу нея обаче се засилваха и рейтингът на президента Владимир Путин спадна значително.

Миналата седмица Путин направи обръщение по телевизията, в което предложи жените да се пенсионират на 60 вместо на 63 години, както предвижда правителственият план. Понастоящем пенсионната възраст за жените в Русия е 55 години.

Руският президент предложи също санкции срещу работодатели, които уволняват или отказват да назначат хора в предпенсионна възраст, а също и двукратно увеличаване на размера на помощите за безработни в предпенсионна възраст, както и бонуси за многодетни майки, пенсионирали се на възраст от 50 до 57 навършени години.

Предложенията на Путин ще бъдат обсъдени и гласувани на второто четене, което трябва да се състои на 24 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

260

Анонимен

преди 5 години

в цяла русия има сигурно 10 хиляди про западни елементи които поклаждат недоволства.всъщност за всички неудачи на света е виновен мръсният запад

259

До 282

преди 5 години

*** е имало в хляба след като сте го купили, щото у вас *** са го налазвали, а не в магазина.... С две думи - мързи ви да чистите в къщи! Аз пък как не съм намирал нито една *** в хляб или друга храна ...

258

До 282

преди 5 години

Тъпет, истнските хляб и бира се развалят бързо!? Не са като днешната пластмаса и химия, които траят с месеци и според увредения ти мозък - "качествени"!?

fallback