Дмитрий Песков. Снимка: архив, Reuters
fallback

Кремъл увери, че не разполага с информации за новия случай на отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок" в Англия, предадоха световните агенции.

Отравянето стана четири месеца след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

"Нямаме информации за субстанцията, която в действителност е била използвана и за начина, по който тя е била използвана", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Oще по темата

Той допълни, че е много обезпокоен от повторното използване на такива вещества в Европа.

Кремъл освен това обвини днес Лондон, че никога не искал провеждането на общо разследване с Русия за използването на нервнопаралитично вещество в Англия срещу Скрипал, пише БТА.

"Русия предложи още в началото на Великобритания общо разследване и това предложение остана без какъвто и да е било отговор", каза Песков и упрекна Лондон, че не показва никакъв интерес към такива стъпки.

По-рано днес британският държавен министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс прикани Русия да даде подробности за нападението с нервнопаралитичното вещество "Новичок" срещу бившия двоен агент Скрипал и дъщеря му. Призивът бе отправен, след като преди няколко дни двама британски граждани бяха отровени със същото вещество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Георгиев

преди 5 години

Путин е виновен аз съм напълно убеден в това. Тези случай с отровени хора на острова не са случайни Путин си отмъщава за санкциите.

33

оо-оо-охх

преди 5 години

Незнание е най-важното достижение на Кремъл. Той никога и нищо не знае. Той знае си работа

32

ЕС не вярва на Русия

преди 5 години

Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...

fallback