снимка: Pixabay
fallback

България е била втората по популярност страна сред руските купувачи на жилища в периода от второто тримесечие на 2016 г. до първото тримесечие на 2018 г. Това показват данни на портала за имоти Tranio въз основа на търсенията на жилищни имоти в руската търсачка Яндекс.

България е била най-популярната страна сред руснаците, които са искали да закупят жилище в чужбина през 2016 г. Общо за периода те са търсили информация за жилищни имоти в страната ни 980 хил. пъти.

Tranio отбелязва, че България остава много привлекателна сред руските купувачи на жилища, като обичайно губи популярността си към края на годината и си възвръща позициите през първото тримесечие.

Порталът за имоти отбелязва, че страната ни е една от най-популярните туристически дестинации сред руснаците, като през 2017 г. те са я посетили 500 хил. пъти.

Tranio цитира българския министър на туризма Николина Ангелкова, според която 400 хил. руснаци притежават имот в България, въпреки че по официални статистически данни броят им е значително по-малък – едва 74 хил.

Порталът отбелязва, че ръстът на пазара на имоти по крайбрежието в България до голяма степен се дължи на руските купувачи.

Испания е била най-популярната страна сред руските купувачи на жилище между второто тримесечие на 2016 г. и първото тримесечие на 2018 г. с над 1 млн. търсения в Яндекс. 

Кои са останалите топ дестинации за руснаците вижте в продължението на материала в Investor.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

колев

преди 5 години

Какво да очакваш от държава, в която лъжата и комплекса за малоценност е национален спорт? НСИ София 1,250 хил., според политиците и селяните - 2 милиона. Официално руски собственици 74 хил., според политици и селяни 400 хиляди, в Поморие живеят едва 250 семейства , но според политици и селяни има руски квартал, нищо, че в други градове са около 25 хиляди - там няма руски квартал. Има още много примери за тази Народо-психология.

66

Божественая Болгария

преди 5 години

Дома приличние двухетажние.. За еще 5 000 $ можете сделат перфектной ремонт с руская парилка.

65

Анонимен

преди 5 години

МИ БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ ПАРИ ДА СИ КУПЯТ ИМОТ В РУСИЯ, НО РУСНАЦИТЕ ИМАТ И ЗАТОВА ИДВАТ ТУК.И ВЕЧЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА СТРОЯТ ЗАТВОРЕНИ КОМПЛЕКСИ, ИЗЦЯЛО РУСКИ.Смятат Поморие за столица.

fallback