fallback

Изстрелването на четирите балистични ракети "Булава" от атомния подводен крайцер "Юрий Долгоруки" е показано във видео, публикувано от министерството на отбраната на Русия.

В почти триминутното видео са включени процесът на преминаване на плавателния съд в подводно положение, подготовката на екипажа за стрелба и полетът на четирите ракети след изстрелването им.

Ракетите бяха изстреляни от акваторията на Бяло море по полигон на Камчатка.

Oще по темата

Представители на Северния флот съобщиха, че за първи път се извършва залпова стрелба с такъв брой ракети от подводница от този проект.

Атомната подводница "Юрий Долгоруки" е кораб от проекта 955 "Борей", пише Лента.ру.

Подводницата е компонент от ядрената триада на Русия, въоръжена е с 16 балистични ракети "Булава". Дължината на подводницата е 170 метра, широчината – 13,5 метра. От 2013 г. тя е в състава на Северния флот на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Анонимен

преди 5 години

По-долу едно мучащо чифткопитно не видяло, че ракетите изхвърчат от подводно положение. Ами като е tъп и даже не може да гледа с очите си! Тези огромни маси вода, дето се виждат на филмчето и при четирите старта, от къде са? Но за това е необходима минимална способност за мислене. А нея я НЕМА-А! Тъпоtо си остава такова за цял живот, защото гените му са такива!Има два вида контейнери да този тип ракети - сухи, мембранни и мокри. Не съм сигулен, но май "Булава" стартира от сухи.

135

Ваня

преди 5 години

До Анонимен-54: Изобщо не ти вдява главата - каква е технологията!

134

Ваня

преди 5 години

До Анонимен-56: Да, имаше провал, но по времето 1990-2003г. Когато Русия беше налазена от англосаксите! А сега се вижда, че няма проблеми! И се моли тези да не се използват! ПП: Май разбра, че в посочените години са извършвани изпитания! А сега се показва -- ракета за бойно използване!

fallback