Снимка: maxpixel
fallback

 Продукти:

500 г пилешки гърди, нарязани
1 пакет паста по избор
500 мл пилешки бульон
150 г броколи
1 червена чушка
2 скилидки чесън, смлян
250 мл течна сметана или крема сирене (по избор)
¼ чаша настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Поставете пилешкото в тенджера. Изсипете вода, колкото да го покрие. Сварете го за 20 минути. Оставете да изстине, след което нарежете или накъсайте месото на парчета.
 
Налейте нова вода в тенджерата, подсолете я и оставете да заври. Добавете пастата и варете 8-10 минути. Отцедете.
 
В голям тиган на средна температура задушете чушката, чесъна, броколите, солта и пипера в пилешкия бульон. Покрийте продуктите и оставете да покъкри за 10 минути.
 
Добавете накрая пилешкото и течната сметана. Разбъркайте добре и сервирайте, добре поръсено с пармезана.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback