Снимка: Reuters
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин внесе в Държавната дума очакваната канидатура на Дмитрий Медведев за премиерския пост, предаде ТАСС, като цитира съобщение на официалния сайт на Кремъл.

Oще по темата
Преди това, съгласно Конституцията на Руската федерация, правителството в пълен състав връчи оставката си на президента Путин, след като той встъпи в длъжност за нов мандат.

Премиерът и министрите преминават в статут на "временно изпълняващи длъжността" до съставянето на нов кабинет.

Държавната дума планира утре, 8 май, да разгледа кандидатурата на Медведев на поста председател на правителството на РФ, съобщи заместник-председателят на долната камара на парламента от фракцията на Либералдемократите Игор Лебедев.

Още днес Медведев ще се срещне за консултации с парламентарните групи. Депутатите имат въпроси и предложения, които биха искали да обсъдят с него. След това ще приемем съответното решение, заяви зам.-председателят на Думата и лидер на фракцията на "Единна Русия" Сергей Неверов, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 1 година

Тези хайвани се мислят за богоизбрани - сигурно ще гледата много изненадано когато ги издигат вързани за вратовете. Времето им изтича

63

Анонимен

преди 5 години

АЗ МИСЛЕХ ЧЕ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ бЪЧВАРОВА. Или в краен случай Томето Биков.

62

Грек

преди 5 години

Путин : 70%Тсипрас: <35%Борисов: <35% Меркел: <30%Макрон: <40%

fallback