Снимка: Reuters
fallback

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, задържан по време на протест в Москва срещу президента Владимир Путин, беше освободен от полицейския арест, предаде ТАСС.

Навални съобщи в Twitter, че полицията го е освободила, след като е съставила протоколи за организация на протест без съгласуване с властите и за съпротива срещу органите на реда.

Oще по темата
Въпреки това половин час след полунощ властите са решили да го освободят от ареста до съдебния процес.

По данни на ТАСС на вчерашните протести в Москва са били арестувани 300 от общо 1500 участници. Според други информации са закопчани над 1300 души, като само в Москва са били 600.

Навални бе задържан в центъра на Москва, един от 90-те града в Русия, където негови поддръжници излязоха днес да протестират, съобщиха организаторите на демонстрациите.

Демонстрациите под наслова "Той не е наш цар!" са срещу дългото управление на Путин, растящата корупция и цензурата в Русия, отбеляза Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

тя

преди 5 години

Всъщност , какво става с "отровения от Путин" Скрипал? Смех и пак смех!

14

тя

преди 5 години

Навални е като Скрипал , купен за жълти стотинки!

13

Анонимен

преди 5 години

"Пуснаха Навални от ареста след протестите срещу Путин."---Ми, ще пуснат, я! Те и от изтрезвителя пускат на другия ден ...Тоя изобщо не го вемат на серозно. Нищо няма да му направят. Путин си го държи за потвърждение на поговорката: "Кучето си лае, керванът си върви". Безопасна игла е тоя...

fallback