Снимка: архив, Reuters
fallback

Ученик от клас за деца със забавено психическо развитие рани двама души в училището си в град Стерлитамак в руската република Башкортостан, след което се намушка с нож и подпали помещението, съобщи ТАСС, като се позова на федералното следствие и източник от местните органи на реда.

По предварителни данни 17-годишният младеж влязъл в кабинета по информатика, където се намирали съучениците му, срязал с нож ръката на едно момиче и наранил учителката, после разлял в стаята бензин и го запалил, а междувременно и се намушкал.

Oще по темата

Друга ученичка, изплашена, скочила от втория етаж. Нападателят и тримата пострадали са настанени в болници. Бензинът изгорял бързо и в сградата не е избухнал пожар.

Следствените органи работят по случая. Образувани са две наказателни дела: срещу ученика извършител - за опит за убийство, и за небрежност по служба - срещу длъжностни лица от органите за превенция на престъпността сред непълнолетните. Според федералното следствие тези органи са били сезирани преди във връзка с агресивно поведение от страна на тийнейджъра.

Ръководителят на Башкортостан Рустам Хамитов отпътува за местопроизшествието, съобщи за ТАСС неговият прессекретар Фанур Ягафаров.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

големите моралисти

преди 6 години

Нито съм за ес-натовски ценности,нито съм за Великоруския Шовинизъм.Но-"цъфнали и вързали",православни Гундяевци и болгаро-наплюватели виновни ни изкарваха и за това,що е верно и за това,що не е,за всичко.А сега що не погледнат себе си в огледалото,преди да плюят по нас?

26

ПАЗАРДЖИК

преди 6 години

До Анонимен 20 майче ти си гладник в бг съществува глад елате и вижте как живеят руснаците.в бг остава без людие гражданите на бг напускат страната от глад а ти го пишеш с гордост

25

В Русия има ред!

преди 6 години

А в САЩ застрелват по 10-15 деца в училище. Не е за година, а за случай и пак не забраняват огнестрелното оръжие.

fallback