Снимка: Reuters
fallback

Правителството на Иран предупреди, че ще има "регионални последствия" след като по Сирия бяха нанесени въздушни удари от въоръжените сили на САЩ, Франция и Великобритания, предава Франс прес.

"САЩ и съюзниците им нямат доказателство и без да изчакат ОЗХО да излезе с позиция, нанесоха тази военна атака", заяви прессекретаря на иранското външно министерство Баграм Касеми.

Той допълни, че "те ще са отговорни за регионални последствия".

Междувременно сирийските власти обявиха, че въздушните удари са нанесли щети по военни складове край град Хомс.

Военно летище "Меззе", в предградие на Дамаск и базата на силите на ПВО, в района Касюн, също са станали цели за ракетните удари в Сирия.

На удара от страна на САЩ, Великобритания и Франция са били подложени позициите на 41-а бригада на специалните части на Сирия 105-а бригада на Републиканската гвардия в предградията на столицата.

Ударени са и научно-изследователските центрове в района Берзе, северно от Дамаск, пише ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

ССС

преди 6 години

Седем години военни действия и да успееш на 23% срещу най силнста армия,това е срам за нея,но стари ракети се свалят само със стари ПРО!!!Холивуд е размътил мозъците за непобедимата U S aрмия!!!Те са тръгнали към Русия,но в Сирия си показаха способностите!!!На 23% успеваемост срещу старо ПРО,какъв успех ще имат срещу нови ПРС на Русия!!!

44

ССС

преди 6 години

САЩ нападна с 100 ракеки със съюзниците Сирия,тя е свалила 77ракети!!!А сега Сирия със своите съюзници да им върне подаръка и да им прати по базите също 100 ракети да са квит!!!Съюзниците да видим колко ще свалят!!!Нали САЩ е страната на каубоите,трябва дуела да е равностоен,но те са страхливци,сами никаде не атакуват!!!

43

Andreshko

преди 6 години

До # 41 user. Няма нищо това,което искат скоро ще го получат,щом дразнят отново арабите,но лошото е,че и ние ще страдаме заради тези ***.ло.ум.ни.ци...

fallback