Снимка: Twitter
fallback

Прессекретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че САЩ и техните съюзници са нанесли удара по Сирия в момента, в който страната е получила шанс за мирно бъдеще, предава ТАСС.

"Зад тези действия стоят тези, които претендират за морално лидерство на този свят, заявяват за своята изключителност", заяви Захарова.

"Трябва да бъдат наистина изключителни, за да може в момента, когато Сирия получи шанс за мирно бъдеще, ѝ обстрелват столицата", допълни тя.

Oще по темата

Дипломатът също така заяви, че западните медии също са отговорни за ударите.

"Белият дом заяви, че увереността в химическата атака е основана на "медиите, съобщенията за симптомите, видео и фото, а също така от заслужаваща доверие информация", отбеляза Захарова.

Посланикът на Русия в САЩ Анатоли Антонов предупреди на свой ред, че ще има последствия за водените от Вашингтон военни удари по Сирия и допълни, че не е допустимо да се обижда президентът на Русия Владимир Путин, предава Ройтерс.

"Предварителният сценарий се прилага. Отново, ние сме заплашвани. Предупреждаваме, че подобни действия няма да бъдат оставени без последствия", настоя той.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че нито една от изстреляните от САЩ или техните съюзници крилати ракети в не е влизала в зоната за отговорност на подразделенията на руските ПВО, прикриващи обектите в Тарсус и Хмеймим, предава РИА Новости.

"Нито една от изстреляните от САЩ и техните съюзници крилати ракети не е влизала в зоната за отговорност на подразделенията на руската ПВО", пише в официално заявление на министерството...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Факти, брат !

преди 6 години

Когато турците свалиха руски боен самолет какво направи Путин ? Нищо !Когато турците убиха руския посланик в Анкара какво направи Путин ? Ами пак нищо ! Когато американците затриха руската частна армия " Вагнер " от 600 души какво направи Путин ?А какво направи когато американците бомбардираха оня ден Сирия ? НИЩО!!! Моля Ви уважаеми русофили - не ми го хвалете повече тоя Путин !!!

93

Русия е сама

преди 6 години

И северно корейците напускат съюза с Русия. Остава им само Куба, засега...

92

Питър

преди 6 години

До Хан КрумДостатъчно е да спрат титаниевите и други сплави, които се използват в самолетостроенето, както и такива дреболии като ракетни двигатели, за да спрат тока на НАСА и Боинг... А Европа е далеч по-лесна. Просто им врътват кранчето на газа и стой та гледай. Неслучайно западнярите предприемат *** кампания точно сега. Но май не си дават сметка, че зимата при тях идва отново след няма и 6 месеца

fallback