Снимка: архив Reuters

Москва обвини САЩ и съюзниците им, че искат да помогнат на екстремистите в Сирия да си поемат дъх.

"Въздушните удари на Великобритания, САЩ и Франция срещу Сирия са признак, че тези страни искат да дадат възможност на екстремистите да възстановят силите си“. Това обяви в свое изявление руското външно министерство.

Още по темата
Според руското ведомство атаката е предприета по време, когато сирийските правителствени сили продължават своето успешно настъпление срещу "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра".

"Излиза, че САЩ и техните съюзници искат да дадат на радикалите и екстремистите възможност да си поемат дъх, да възстановят редиците си, да проточат кръвопролитието на сирийска земя и по този начин за затруднят политическото уреждане [на конфликта]", пише в документа, цитиран от ТАСС и БТА.

В изявлението си министерството казва, че Русия настоява за ново спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да бъде дадена "нужната оценка" на ракетната атака срещу Сирия, за да се премахне възможността за такива "безразсъдни агресивни действия" занапред.

Руското външно министерство обяви и че случилото се тази нощ заплашва мира и сигурността в района, който "вече е дълбоко дестабилизиран в резултат на престъпните действия на САЩ и техните съюзници в Ирак и Либия".
 

Коментари Напиши коментар

248

n

преди 4 години

Само *** мож е да се хване на този сълзлив опит за единно мнение. Неможе с лъжи да се постигне нищо:1. Как така се изстрелват 105 ракети по хумически складове. Или няма хим. оръжие и се знаее или се иска в Дамаск да не остане жив човек.2. На тия бараки са им необходими 1 2 ракети останалите 100 защо.3, Данеби тройката да е имала стари за утилизация и това е бърз и евтин начин. 4. Тръмп какво обяви-идват нови и свръх умни, я стига ако 105 ракети паднат на едни място, как , то книгта на ***

247

РОССИЯ

преди 4 години

До Фатмакатази година *** на черноморието в бг ако имаш пари и ще видиш колко хиляди руснаци има на черно море в бг руснаците толкова са бедни че зазеха турция кипър гърция испания портогалия българия и т.н.от почиващи се руснаци а вие богатате или драскачите седите на този сайт за баничка и боза да ви купят ваще кукловоди

246

42

преди 4 години

Богатите живеят на гърба на бедните, така е откакто свят светува. Само, че руснаците за разлика от нас вече не възхваляват тези, които живеят и на ъехния гръб, а ние сапсалаци с робското си съзнание още го правим. Но истината е, че доминацията на САЩ е на предела си, затова са толкова истерични.