Снимка: БТА
fallback

Броят на жертвите в търговския център в руския град Кемерово достигна 48 души, съобщи ТАСС, като се позова на оперативния щаб за ликвидиране на извънредната ситуация.

"На мястото на пожара в района на кинозала са открити телата на още 11 загинали. Така е потвърдена смъртта на 48 души", каза говорител на щаба.

Oще по темата

От там съобщиха, че се издирват още 16 души. "Те може да се намират в кинозалите, които са се срутили от четвъртия на третия етаж", обясни говорителят.

Смъртта на 48-те души беше потвърдена и от Министерството на извънредните ситуации. Заместник-министърът Владлен Аксьонов обясни, че при обследването на сградата е установено запазването на още две допълнителни огнища на тлеене в отделни помещения. Две от трите кинозали са се срутили от четвъртия на третия етаж, обясни Аксьонов. Намерените тела още не са идентифицирани.

Четирима души са задържани и разпитани, включително арендаторът на помещението, в което се предполага, че е възникнал пожарът, както и управителят на компанията, обслужваща търговския център, съобщи говорителката на следствения комитет Светлана Петренко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Божил

преди 6 години

Това е резултат от съветското строителство- сградите калпави,ел.инсталациите слаби,всичко претупано и всичко направено за отбиване на номера.

11

Ужас

преди 6 години

Било е нещо ужасно...Много мъка има на този свят ! Нека почиват в мир ! Горките деца и техните роднини! Нищо вече няма да е същото за близките им.

10

русофил

преди 6 години

Очевидно запада е виновен за пожара, а Путин е невинен.

fallback