Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters
fallback

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Лондон, че тласка съюзниците си към конфронтация с Москва, след като Европейският съюз реши да отзове посланика си в Русия заради аферата "Скрипал", предаде Франс прес.

Британските власти се стремят трескаво да накарат съюзниците си да вземат мерки, целящи конфронтация с Москва след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, каза Лавров, цитиран от руската агенция РИА Новости, по време на посещение във виетнамската столица Ханой.

Oще по темата

Всяка страна трябва сама да взема решение за службата на дипломатите си в Русия въз основа на собственото си разбиране за достойнство. Разследването (на случая Скрипал) още не е завършило, а Великобритания се опитва да застави партньорите си да предприемат конфронтационни стъпки, каза министърът, цитиран от ТАСС.

Европейските партньори на Обединеното кралство го подкрепиха единодушно вчера в Брюксел, като заявиха, че е "много вероятно" Москва да стои зад отравянето на Скрипал и решиха да отзоват посланика на ЕС в Москва.

Освен тази мярка някои европейски лидери обмислят да експулсират руски дипломати или да отзоват посланика си, каза за АФП висш европейски представител.

"Все още не виждаме факти, а липсата им ни кара да мислим, че всичко това е само една провокация", каза Лавров, обвинявайки Лондон, че е поел курс към максимално задълбочаване на кризата с Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

До 135

преди 6 години

Беше това с въртенето на крачета. Гастарбайтери на острова идва от Финландия и не им пука за колхозната ***.

110

АМАН от диверсии

преди 6 години

Обсебени с импланти подставени на власт в Лондон се опитват да ударят зверски останалите членки на Европейскяи съюз като ги насъкват срещу Москва.Цел Путин най сетне да обяви ембарго срещу Брюкел и д а им спре подаването на газ.До 2014 година МОсква бе най важния съюзник на НАТО и Европейския съюз.След жестоки удари срещу съюзниците на МОсква в средиземно море вкл Либия,Египет,Йемен,Сирия <Ирак ,турция и Украйна последва нагло набеждаване на МОсква..Която не участваше в диверсиите срещу

109

Лавро

преди 6 години

Руснаците се чудят как да замажат положението с гафа,но няма да могат. Толкова са некадърни,че не могат едни хора да отровят както трябва! Да ги гонят отвсякъде! Ако ги изгонят оттук,за което се съмнявам,ще ми е кеф да гледам как руските *** се пръскат! Преди симпатизирах на Русия,но заради троловете и и русофилите-предатели,я намразих!

fallback