ALI. Снимка: Михаела Йовчева/Projector Plus

Цар Плъх, ALI, Heptagram и Woomb са главните герои в четвъртия Rebel Rebel. Изданието на фестивала за 2024 ще се проведе в един уикенд във Варна на 6 и 7 септември в бар Ментол.

Ясна е вече и програмата по дни.

Първата група от бунтовния екипаж на Rebel Rebel 2024 е Цар Плъх. Новосформираното миналата година рок трио е метаморфозата на друг алтернативен проект Bloodrush. Фронтменът, китарист и основен автор в триото - Коста Коларов и Димитър Димов на бас започват новото си начинание с нов барабанист - Теодор Чирпанлиев, познат и от Cool Den, който се включва в смелия нов Цар Плъх, за да предизвикат заедно традиционните норми.

Със силна заявка в първия сингъл „Няма да се връщам“ и няколко важни концерта зад гърба си Цар Плъх се ангажира да пее на български, има цял куп готови нови песни и в момента подготвя първия си студиен албум, който предстои да излезе тази есен. Цар Плъх открива Rebel Rebel IV днес в 21:30.

Втори в петък вечер на сцената в 23:00 излизат ALI. Първият концерт на АLI беше на първото издание на Rebel Rebel през 2021. От тогава бандата не спира да израства безкомпромисно и процесът само нагоре изглежда необратим. ALI неумолимо се превръщат от „явление“ в една от движещите сили на българската алтернативна сцена. Тяхната космическа енергия, музикални идеи, оригинални композиции и изключителен саунд дизайн имат световен потенциал. От вдигане на нивото на аудио и видео продукцията (вижте последното им видео The List), до изглаждане на технически сценични детайли, през новите великолепни песни до концерти като този преди Editors в София преди дни.

Събота в 21:30 вечерта в Ментол откриват Heptagram. Space-rock бандата, която свири на втория ден на Rebel Rebel IV във Варна и добавя ново аудио измерение на фестивала. Визионер, мултиинструменталист, автор на музиката и създател на Heptagram e Даниел Иванов. Заедно с Борис Малеванов (барабани) и Радослав Паунов (бас) ще представят на морската сцена микс от alternative, prog и psychedelic rock песни от петте си самостоятелно издадени албума.

Упойваща музика за екстремни емоционални състояния и паралелни реалности, това е музиката на Woomb, които са последният акт на Rebel Rebеl 2024. Дуото Woomb, колаборация между изпълнителя и текстописец Христо Йорданов и композитора и продуцент Георги Линев (Kan Wakan), ще потопи нощта в мечтателност и ще ви отведе на интроспективно пътуване между миналото и бъдещето. Песните, които те записват между Лондон и София, вече си проправят път и стигнаха до ефира на американското радио Sirius XM и гръцкото OFF, а мистичният клип към “Last Rays” попадна в селекцията на Berlin Music Video Awards. Woomb имат силно лято с първи концерти и извън страната - в Белград, Любляна и Букурещ, а на 7 септември – ще свирят и за първи път във Варна на сцената на Rebel Rebel. Те ще стъпят на сцената на 7 септември от 23:00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase