Общ преглед
Три дни, пълни с грандиозни изпълнения на български и световни звезди, невероятна енергия и моменти, които ще останат в историята. Това предложи HILLS OF ROCK 2024 за над 60 000 фенове - рекордна посещаемост за фестивала, който затвърди мястото си като водеща дестинация за рок и метъл феновете, както у нас, така и все повече – в Европа.

Над 50 български и световни банди акостираха в Пловдив за голямото шоу.

В първия ден на фестивала, освен с всепомитащата енергия на КoЯn и със зареждащите изпълнения на Me And My Devil, Loathe, Skindred и Spiritbox нa главната сцена, ще се запомни и със сетовете на родните герои Цар Плъх, No More Many More, ALI, Fyeld, Nocktern и Керана и Космонавтите, Death Row и The Fourtones.

Вторият ден определено беше най-силният. С номинация за Grammy и награда BRIT, с над 5 милиона продадени албума глобално, армия от фенове, разпродадени турнета в цял свят, Bring Me The Horizon дойдоха за пръв път в България по покана на Fest Team, точно когато са на върха на славата. Подпалвайки сцената с изпълнението си във втората вечер от фестивала, по средата на сета им, се случи това, което 20 000 човека очакваха със затаен дъх и обсъждаха месеци наред – появиха се страхотните световноизвестни певици от Мистерията на българските гласове, за да изпеят „Ерген Деда“ и да превърнат Parasite Eve във вечен фестивален химн. Както самият фронтмен, Оли Сайкс, каза „Българи, тази вечер е за вас!“. Няма как да не отбележим и страхотните сетове на Frail Body, Ghostkid, Barroness, Imminence. Сцените на На Тъмно и Строежа не отстъпваха по никакъв начин, събирайки любими банди като O.H., Expectations, Last Hope, Coolden, Sevi, Контрол и Кокоша Глава, които не бяха свирили на живо от години и феновете очакваха с нетърпение.

Последният, трети ден от HILLS OF ROCK пристигна с гръм и трясък, както само викингите могат да пристигнат. Любимите на българската публика Amon Amarth, излязоха с пълен арсенал от огън, ефекти, огромни войни на сцената, безброй истории от скандинавската митология, за да сътворят приказната атмосфера, характерна за техните изпълнения. На сцената преди тях се качиха шумните рокаджии от Massive Wagons, индъстриъл бандата Combichrist, любимците на България PAIN – като вокалистът на бандата, Peter Tägtgren, обяви България като любимото си място за концерти, тъй като публиката тук действително го обожава и бурно скандираше “Пешо, Пешо!”. Енергичните хардкор фурии от Suicidal Tendencies пък качиха 50 фена на сцената в края на сета си, за да пеят и скачат с заедно с тях. Въпреки мош питовете и бурните танци, прах пред основната сцена на HILLS OF ROCK тази година липсваше, заради поставеното за първи път специално покритие пред нея.

В последния ден на сцените на На Тъмно и Строежа видяхме Рибка, Woomb, Спални Места, Panican Whyasker, Обратен Ефект, словенската сензация Joker Out и Портокал, които не бяха свирили на живо от 20 години.

Билетите за HILLS OF ROCK 2025 вече са в продажба и започват на цени от 180 лв. в мрежата на ticketstation.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар