Мадона по време на концерта си в Москва. Снимка: Reuters
fallback

Мадона стана поредната голяма звезда, която подкрепи и поиска освобождаване на певиците от руската пънк банда Pussy Riot.

Съдбата на музикантките все още не е ясна, грози ги седем години затвор, след като изпълниха в църковен храм молитва за отстраняването на Путин.

Самият президент на Русия също преди седмица заяви, че предвидените наказания са тежки, което бе прието като знак, че до ефективни присъди може и да не се стигне.

Днес съд в Москва ще даде думата на 23-годишната Надежда Толоконникова, 24-годишната Мария Альохина и 29-годишната Екатерина Самуцевич, след което ще бъде обявено кога ще бъде прочетена присъдата.

Те ще отговарят за хулиганство и разпалване на религиозна ненавист, а прокуратурата иска по три години затвор, а адвокатите на певиците пледират за административно наказание.

Снощи Мадона прекъсна концерта си в средата и дръпна 10-минутна реч, в която обяви, че Маша, Надя, Катя плащат твърде висока цена за постъпката си и изрази надежда, че ще бъдат освободени.

Пред хотела, в който е отседнала Мадона, православно младежко движение пък организира протест срещу подкрепата, която певицата изрази за Pussy Riot.

Иначе шоуто на Мадона отново бе изпълнено с релиогиозни символи и хореография. Певицата продължи да се появява на сцената и с пушка в ръка въпреки че в някой държави отнесе доста критики за милитаристичният си подход.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

тя

преди 11 години

Тая бабичка .що не се скрие?

30

jimm

преди 11 години

Това са "момичетата" от "Възстаналата п..."? Ами вижте и вие: Внимание, кадрите не се препоръчват за хора с нормална психика и морал! Внимание, кадрите не са подходящи за лица под 18 години! Бременната Толоконникова в публичен групов ... спектакъл, 4 дена преди да роди: v-retvizan2.livejournal/81515.html Другата "краде" замразено пиле, завирайки си го ... plucer.livejournal/281211.htmlРуските власти са объркали мястото - тези са си точно за спец. отделение в психиатрията!!!

29

Криско

преди 11 години

Що трябва да й подражаваш бе льольо? Просто гледай. Това е свобода. Всеки да изразява себе си по начин, който не пречи на останалите. Учи се. Тези три руски девушки просто са пяли в църква срещу Путин и к'во от това - трябва ли заради подобно нещо да те тикнат за 3-7 г. в тюрма? Ама ти си *** и не си спомняш времето на бай Тошо. Тогава голяма част от хората ходеха тайно на църква, щото *** забраняваха, а що? нека всеки изразява себе си, дори и по такъв *** начин като теб

fallback