Pussy Riot се включиха в концерта на Faith No More в Москва на 2 юли, Снимка: Reuters
fallback

Пънкарска молитва срещу Путин може да докара 7 години затвор за три руски музикантки.

Съдът в Москва разпореди да бъде удължен до януари 2013 г. срокът на задържане на певиците от бандата “Pussy Riot”.

Те бяха арестувани преди четири месеца в катедралата на руската столица. На 21 февруари те са влезли маскирани с китари и усилватели в катедралата "Христос Спасител" в Москва и са изпълнили "пънкарска молитва", озаглавена "Богородице, прогони Путин".

Действията им предизвикаха остри реакции в страната, но пък редица обществени дейци застанаха зад тях и заявиха, че не заслужават толкова сурови присъди.

Съдът удовлетвори молбата на прокуратурата и удължи с шест месеца задържането под стража на 22-годишната Надежда Толоконникова, 29-годишната Екатерина Самуцевич и 24-годишната Мария Алехина. Те могат да останат зад решетките до 7 години по обвинение за хулиганство.

Музикантките остават в ареста до 12 януари 2013 г., а следващото заседание на съда е на 23 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

Анонимен

преди 11 години

Какво значи "молитва срещу Путин"Истинските молитви никога не са против някого.Какво казва нашият Господ : " Благославяйте онези които ви проклинат, добро правете на онези които ви мразят и се молете за онези , които ви обиждат и гонят."Молитва срещу си е истинска форма на извращение и нека си полежат в затвора тези *** момиченца. Преведете си групата *** riot - бунта на п***ите

145

Анонимен

преди 11 години

Освен това са пели голи ! Пълна гавра с вярващите хора и традициите! Мърли !

144

Анонимен

преди 11 години

Историята, естествено, е преиначена. Проблемът не е, че тези девойки са пели против Путин.Проблем е, че са го правили, където не трябва. Но това едва ли може да стигне до съзнанието на българските скудоумни журналисти, за които думата "поругаване" е лишена от съдържание.Също така и огромната част от невъзпитавания напоследък български народ не е в състояние да схване.

fallback