В новата ни рубрика се опитваме всеки месец да ви представяме по едно парче от топ класа, което малко или много не е получило заслуженото според нас внимание и е останало на заден план на днешната комерсиала сцена, от която ви се оплакваме често.

През октомври ви представихме прекрасното Punching In A Dream на многообещаващата новозеландска банда The Naked And Famous. Този месец се отправяме към Америка и ще ви запознаем с една песен, която вече стана култова в интернет пространството и бавно, но сигурно събира все повече фенове.

Песента е Not In Love и е дело на не особено популярната група от Канада Crystal Castles. Двамата й членове – Ethan Kath и Alice Glass, са подкрепени в този проект от легендарния вокалист на The Cure – Робърт Смит (Robert Smith), чиито вокали в това мелодично парче звучат повече от перфектно.

Not In Love e на първо слушане просто поредната малко по-сложна електронна продукция с добре звучащи вокали, но дълбочината на песента ще откриете само след още няколко повторения. Не случайно тя вече има повече от 6 милиона гледания в youtube без дори да има официален видеоклип. Парчето бурно ни пренася между спокойствието и страстта, а основният мотив в нея както се разбира от заглавието е любовта.

Crystal Castles пък е експериментална електронна банда, създадена от продуцента Ethan Kath и вокалистката Alice Glass, която придобива популярност онлайн с първите си хитове Alice Practice, Untrust Us и Magic Spells, които Ethan качва за свободно слушане в Интернет дори без знанието на Alice. Успехът им обаче ги кара да помислят за сериозно развитие на бандата и след като преди 4 години изкарват първия си албум Crystal Castles, през 2010 те издават и втори, с който навлизат още по-сериозно сред феновете, много от които вече ги боготворят заради доста оригиналното им звучене.

Още с излизането си Not In Love, от една страна заради доста пленителния си саунд, от друга и само заради името на Робърт Смит, пленява много хора и започва да се предава вирусно онлайн. Предлагаме ви и вие да й се насладите.


Crystal Castles - Celestica



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase